снимка: Okansoyluturk, Уикипедия  Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън и министърът

...
снимка: Okansoyluturk, Уикипедия  Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън и министърът
Коментари Харесай

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън обсъди ситуацията в Афганистан

снимка: Okansoyluturk, Уикипедия
 

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън и министърът на защитата Лойд Остин разискаха с емира на Катар шейх Тамим бин Хамад Ат-Тани обстановката в Афганистан и напъните за повишение на сигурността в страната, съобщи Ройтерс. 

Визитата на американските представители идва часове откакто талибаните оповестиха, че имат цялостен надзор над Афганистан. Блинкън е най-висшият американски чиновник, посетил региона, откакто на 15 август талибаните превзеха Афганистан и след края на изтеглянето на американските бойци от страната.

Преди идването си държавният секретар сподели, че в Катар ще изрази " дълбоката си признателност за всичко, което прави в поддръжка на напъните за евакуация “ и ще се срещне със избавени афганистанци. 

Катар одобри краткотрайно към 55 хиляди или съвсем половината от евакуираните от американските сили афганистанци. 

Държавният департамент заяви, че по време на визитата Блинкън ще разиска опцията летището в Кабул да бъде отворено, с цел да приема филантропична помощ и да бъдат евакуирани още хора. 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР